Over de Dog Fun Run


Op zaterdag 12 en zondag 13 september organiseren we de tweede editie van de Dog Fun Run, een sponsorloop voor hond én baas. Het is belangrijk om leuke dingen met je hond te doen en samen te bewegen met je hond: wandelen, de bossen in, trainen en mentaal uitdagend bezig zijn. Op deze manier blijft je hond fit en jij ook!

Honden bij ons in de dierenopvang hebben vaak veel meegemaakt en het dierenasiel is dan geen ideale plek om te verblijven. De Dierenbescherming doet er alles aan om honden mentaal en fysiek ‘fit’  te krijgen en te houden, zodat we voor hen zo snel mogelijk een nieuw baasje kunnen vinden.

Dog Fun Run: de sponsorloop voor hond én baas!

 

Doel van de Dog Fun Run
We willen alle asielhonden tijdens hun verblijf in de opvang ook de mogelijkheid bieden om te spelen, te trainen en fit te blijven. De sponsoropbrengst van de Dog Fun Run investeren we daarom in verbeterde speelweides, verblijven en trainingsmaterialen voor onze dierenopvangcentra.

Natuurlijk hebben de opvangcentra van de Dierenbescherming al speelweides, maar helaas zit daar onderling veel verschil in en is er nog veel verbetering mogelijk. Denk daarbij aan: schaduwplekken, vijvers om af te koelen, snuffelplekken, speelhuisjes en obstakels.

Het mooiste voorbeeld van een perfecte speelweide is de in 2018 geopende natuurspeeltuin 't Kwispelhof in Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Zoals je hieronder ziet in de video, gaat hond Wolf helemaal los in deze speelweide.

 

Hoe doe je mee?
Schrijf je samen met je hond in voor de Dog Fun Run. Er is plek voor 800 deelnemers, dus wees er dus snel bij!

  • Je geeft je hond en jezelf hier op en betaalt € 25,- inschrijfgeld. 
  • Je krijgt een inlogcode toegemaild en maakt een profiel aan.
  • Het is de bedoeling dat je minstens € 100,- aan sponsorgeld ophaalt voor jullie Dog Fun Run.
  • Daarom kun je jullie profiel delen via diverse kanalen met je vrienden om zoveel mogelijk geld op te halen.
  • Op het event krijg je een T-shirt + startbewijs én de hond krijgt een speciale Dog Fun Run bandana.
  • Na de Dog Fun Run krijgen alle deelnemers een medaille én de hond een leuke beloning.
  • Lees uiteraard alle Dog Fun Regels goed door voordat je je aanmeldt!

Meld je hier aan!