Normal 425a4572cc632dd5b12043a696a1f7e11d73ab99

Meld je aan voor Dog Fun Run 2020!

12 maart 2020 08:00

Yes! Het kan weer! Vanaf vandaag kunnen jij en je hond je inschrijven voor hét feest van het jaar voor hond en baas; de Dog Fun Run. Een sponsorloop voor jou en je hond boordevol uitdagende obstakels, behendigheidsspelletjes en hindernissen. De eerste editie van de Dog Fun Run was een groot succes met 300 enthousiaste deelnemers en een opbrengst van ruim 46.000 euro om het verblijf van honden in onze dierenasielen zo aangenaam mogelijk te maken. Dit jaar breiden we uit naar een evenement van twee dagen waar plek is voor maar liefst 800 deelnemers!

Plezier hebben met je hond

Ongeveer een op de zeven Nederlandse huishoudens heeft een hond. Niet iedere hond heeft het geluk om dagelijks meerdere keren uitgelaten te worden en lekker te dollen met de baas. Het ontbreekt drukke baasjes vaak aan tijd om samen te spelen. Dat is jammer, want actief bezig zijn met je hond is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van je hond. Door de organisatie van de Dog Fun Run hoopt de Dierenbescherming eigenaren te stimuleren om meer te doen met hun viervoeter. En wat is nu een betere manier hiervoor dan een middag boordevol plezier en samen actief bezig te zijn?

Voor welk parcours kies jij?

Tijdens de Dog Fun Run leggen honden en baasjes een parcours van 2 of 4 kilometer met hindernissen en behendigheidsspelletjes af. De deelnemers kunnen zich laten sponsoren. De opbrengst komt ten goede aan honden in de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming. Voor hen worden trainings- en speelmaterialen gekocht en hondenspeelvelden ingericht. Voor asielhonden is beweging, uitdaging en plezier extra belangrijk om fit te blijven, problemen tijdens hun verblijf te verkleinen en voor revalidatie na medische zorg. Het is noodzakelijk voor hun gezondheid en welzijn, maar vergroot ook hun kans om snel een nieuw thuis te vinden. Een fitte, gezonde hond is een blije hond en daardoor aantrekkelijker voor mensen die een hond willen adopteren.

Resultaten Dog Fun Run 2019

Dankzij de opbrengsten van de Dog Fun Run 2019 hebben de 25 dierenasielen van de Dierenbescherming speeltjes en verrijkingsmaterialen kunnen kopen die zorgen voor meer afleiding en vermaak. Daarnaast hebben onze honden nu de beschikking over balans-en coördinatieattributen en zijn een aantal van onze asielen uitgerust met een loopband voor honden. Ook hebben medewerkers van onze dierenasielen waardevolle trainingen over hondengedrag kunnen bijwonen en konden onze 9 hondenscholen nieuw spel- en lesmateriaal kopen."

12 en 13 september 2020

De Dog Fun Run vindt dit jaar plaats op 12 en 13 september op het Stadslandgoed De Kemphaan in Almere en vanaf vandaag kun je je inschrijven als deelnemer via deze website. Zien we jou en je hond dan?