Normal 3d6303428800cff071daed944f073bb8132d92c3

Eerste editie Dog Fun Run brengt € 46.884,- op

16 september 2019 13:03

Tijdens een zonovergoten evenement op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere hebben 300 deelnemers en sponsoren zondag een bedrag van € 46.884,- bij elkaar gebracht. Een groot succes voor de eerste editie van de Dog Fun Run, georganiseerd door de Dierenbescherming. Het geld wordt gebruikt om speelweiden in te richten en trainings- en speelmaterialen te kopen voor honden in de dierenasielen van de organisatie.

Op zondag 15 september organiseerde de Dierenbescherming het nieuwe event voor honden en hun baasje, de Dog Fun Run. Vol enthousiasme liepen in totaal 300 honden en hun baasjes een parcours van 2 of 4 kilometer. Uitdagingen als de ballenbak, kattenstraat, pantoffeltunnel, boomstammenpad en modderbak zorgden voor veel plezier. Voorafgaand aan het evenement hebben de deelnemers zelf sponsorgeld opgehaald, samen het prachtige bedrag van € 36.884,- Daarbovenop komt nog een bedrag van € 10.000,- van bedrijven* die de Dog Fun Run mede mogelijk hebben gemaakt.

Co’tje met cheque

Waarom de Dog Fun Run?
Voldoende beweging is heel belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van honden. Zeker in een tijd waar baasjes het steeds drukker hebben en niet altijd voldoende tijd vinden om hun hond de beweging te geven die deze nodig heeft. Met de Dog Fun Run wil de Dierenbescherming op een leuke manier aandacht vragen voor dit groeiende probleem dat tot te dikke of gefrustreerde honden kan leiden. Ook honden die tijdelijk in de dierenasielen van de organisatie verblijven hebben beweging en uitdaging nodig. Om daar nog beter invulling aan te geven wordt de opbrengst van de Dog Fun Run gebruikt om speelweiden in te richten en trainings- en speelmaterialen te kopen. Een blije en fitte hond maakt tenslotte ook meer kans om snel geadopteerd te worden en dat gunnen we ze allemaal.

Volgend jaar weer
Wegens het grote succes en alle enthousiaste reacties op de editie van dit jaar, organiseert de Dierenbescherming volgend jaar weer de Dog Fun Run. Binnenkort opent de inschrijving en is er meer informatie te vinden op de website dogfunrun.nl.

*De Dog Fun Run is een initiatief van De Dierenbescherming en creatief bureau The Gardeners. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Hills, Lush, Beaphar, Prins Petfood, DB+, Yarrah, Tuinaap Speeltoestellen, Dogwash.nl, Gooise Diersuper, Star Flowers, Vivara, Medpets, Snuffelplezier Jaap de Vries Producties, Vipmedia en 100%NL.