Normal e9d0d4439a69080deb10b0783de37a7ea4ee27df

Meld je aan voor de Dog Fun Run!

10 april 2019 22:07

Doe mee aan de allereerste editie van de unieke sponsorloop voor de Dierenbescherming: de Dog Fun Run! Een sponsorloop voor jou en je hond met gekke en uitdagende obstakels. Meld je nu aan samen met je hond! Door jullie deelname aan de Dog Fun Run kunnen wij onze asielhonden voorzien van prachtige speelweides waarin ze helemaal hond kunnen zijn. 

De Dierenbescherming organiseert op 15 september een nieuw event voor honden en hun baasje, de Dog Fun Run. Het evenement staat in het teken van leuk en actief bezig zijn met je hond. Heel belangrijk voor gezondheid en welzijn van het dier. Tijdens de Dog Fun Run leggen honden en baasjes een parcours met hindernissen en behendigheidsspelletjes af. De deelnemers kunnen zich laten sponsoren. De opbrengst komt ten goed aan honden in dierenopvangcentra. Voor hen worden trainings- en speelmaterialen gekocht en hondenspeelvelden ingericht. Inschrijven kan vanaf vandaag!

Have Fun
Helaas hebben we het allemaal druk waardoor tijd voor de hond er nog wel eens bij inschiet. De gevolgen voor de hond moeten niet onderschat worden. Ze worden veel te dik, raken gefrustreerd en worden ongehoorzaam omdat ze hun energie niet kwijt kunnen. Dat moet anders en daarom wil de Dierenbescherming hondeneigenaren stimuleren om meer te doen met hun hond. Nu eens niet via een voorlichtingscampagne, maar met een evenement: de Dog Fun Run. Over boomstammen, door een tunnel, ballenbak of modderpoel, honden zijn er gek op. Nog meer als de baas enthousiast meedoet. Dat is precies waar de Dog Fun Run om gaat. Op 15 september zijn op het Stadslandgoed De Kemphaan in Almere parcours uitgezet vol leuke en uitdagende hindernissen en behendigheidsspelletjes. Voor kleine honden 2 kilometer en grotere honden 4,5 kilometer. Het is geen wedstrijd, maar gaat om samen plezier maken. Have fun, doe mee aan de Dog Fun Run!

Help honden in het asiel
Naast zelf actief met hun hond bezig zijn, kunnen deelnemers aan de Dog Fun Run zich laten sponsoren en zo geld inzamelen voor honden zonder baasje. Honden in de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming. Voor hen is beweging, uitdaging en plezier extra belangrijk. Om fit te blijven, problemen tijdens hun verblijf te verkleinen en voor revalidatie na medische zorg. Het is noodzakelijk voor hun gezondheid en welzijn, maar vergroot ook hun kans om snel een nieuw thuis te vinden. Een fitte, gezonde hond is een blije hond en daardoor aantrekkelijker voor mensen die een hond willen adopteren. 

Tijdens deze eerste editie van deze sponsorloop is er plek voor slechts 300 deelnemers. Wees er dus snel bij!